"Месечно ви крадат 300 милиона. Представяте ли си колко сте ограбени? Я си го представете в чекмеджета? Аз съм се заклел, че злато никога не съм имал." - това заяви по адрес на управляващите пред свои симпатизанти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на Борисов, ако ГЕРБ управляваше, горивото щяло да е максимум на цената, на която беше.

"Кирил Петков казва "привнесената инфлация". От кого? Кой ти привнесе инфлацията", попита реторично Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му ще подкрепи актуализацията на бюджета.

"Сваленото правителствотo иска ние да им провалим бюджета - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки - затова в този Бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, - и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате "за" всяко тяхно предложение заради хората."

Това каза още той на среща със симпатизанти в Монтана.

"След няколко месеца новото правителство ще се направи нова актуализация и ще се балансират нещата", добави той.

"С подкрепата си ще им избием зъбите за дето говорят, че "ГЕРБ не даде пари на пенсионерите", добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира, че сваленото правителството говори само за постове и пари.

"Нека младите хора видят защо горивото е толкова скъпо - рафинерията е руска, с руски петрол работи, и всичко се изнася извън България като се преработи. След това се изнася за Сърбия, и влиза обратно в България, но се оскъпява с над лев на литър. Това е кражба с около 300 милиона на месец. Я си представете тези 300 милиона на месец в чекмеджета - щото съм се заклел, че злато никога не съм имал, - представяте ли си каква кражба е това?", каза Борисов.