Тези девет месеца не са били най-успешните месеци за държавата. Ако продължи така - ще бъде катастрофа. В момента те говорят само за постове – кой ще е в регулаторите, кой ще е министър. Те имат финансов министър, който е абсолютен господар на това правителство и по моя вина. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

„Преговори не мога да се водят, защото те не могат да се засекат от пътувания. Ако на 3-ти март на площада успеят да си разменят по някоя приказка ще е голям успех”, призна той.

„Ние направихме голям компромис за България. Те се интересуват как да овладеят цялата власт. Те са като едно преяло дете, което се тъпче и тъпче. Но ние не можем да участваме в това до безкрай. Сега се опитват да кажат, че МВР било на ГЕРБ. Ако беше наше, министър щеше да е Младен Маринов. Назначен от Бойко Рашков става изведнъж мой”, оплака се лидерът на ГЕРБ.

Петков: Изработихме меморандум за управлението между ПП-ДБ и ГЕРБ

„Тези министри, които работят добре, но не ги слушат, ни ги дават. Все едно ни правят отстъпка. Ние не сме клошари. Ние си побеждаваме и си вземаме”, подчерта Борисов.

"Трябва да си вървим по нашия път - да помагаме на Украйна, да следим евроатлантическото. Ако мислят, че така тихомълком ще вървят с назначенията до 6 - 7 март, накрая ще дойде Горският и ще ни изгони всички. Да е ясно, че сме възмутени като партия, че го накараха да стои в килия Навални. Той си дойде в Русия като истински мъж. Постъпиха с него както с нас. Аресвуха ни мене, Горанов и Севда. Изключително съм възмутен и затова пръв реагирах на това насилие", призна лидерът на ГЕРБ.