Съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков заяви, че е изготвен меморандум за управление между ПП-ДБ и ГЕРБ, но все още не е подписан.

"6 март не е толкова далеч и затова ние решихме да направим смяна на подхода и изработихме документ - меморандум, който е начална преговорна позиция, но когато го финализираме той трябва да стане договор. Меморандумът е между ПП-ДБ и ГЕРБ и нашето предложение към ГЕРБ е да бъде подписан от политическите лидери и от акад. Николай Денков и Мария Габриел", заяви Петков.

По думите му в меморандума се слагат основните цели за управлението в следващите 9 месеца. "Цели, които наистина дава смисъл това управление да продължава с пълна сила, за да допринесе за развитието на България и за реформите, които всички ние бленуване и искаме вече да се случват", добави Петков.

Борисов: Ако продължи така - ще бъде катастрофа

Той заяви, че документът ще бъде абсолютно прозрачен и публичен. Той ще бъде представен и на медиите.

В този документ има 4 аспекта, обясни Петков.

1.Регулаторите
В този аспект от ПП-ДБ имат предложение към ГЕРБ - първо трябва да се мине през прозрачна процедура, така че да има хора, които да бъдат номинирани. Разпределението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да бъде поравно. "Ако някой реши да припознае от обществена организация или от друга политическа партия кандидат, това припознаване става през депутат от ПП или ГЕРБ и тази номинация да не е от обществена организация се води като част от групата на тази партия", допълни Петков.