Бойко Борисов коментира българската следа във взрива на Кримския мост. Според Кремъл камионът бомба е тръгнал от Бургас, където се е качил на ферибот.

„Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде”, е мнението на лидера на ГЕРБ.

 Според него по време на война всеки гледа да изхвърли напрежението навън.

 "Аз на мястото на руските служби по-скоро ще ми е интересно къде е натоварен камионът и каква е причината за взрива. Това е важното", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

"Машините са пипани 100%. Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да решат да отидат и да видят софтуера. Само това не разрешиха, за да можем да проверим колко е точен изборът. 70 000 души да отидат до урните, за да натиснат просто копчето "не за никого"

Тайно оръжие, а не камионът-бомба стои зад атаката на Кримския мост? ВИДЕО


"Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те", добави той.

"Хората вече са уморени, уплашени. Войната в Украйна става все по-страшна. Ние се нуждаем не само от правителство и парламент. Затова предложихме неутрални хора", допълни още Бойко Борисов.

 Относно предстоящото съставяне на правителство г-н Борисов уточни, че не е нужно да се играят игри при положение, че във всички градове победители са ГЕРБ.

"Ние сме спечелили изборите и предлагаме да има правителство, а те имат право на избор", добави още той. 

Взривеният камион на Кримския мост се е качил на ферибот от Бургас

Путин обвини украинските спецслужби за Кримския мост, камионът минал през България