ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на "Има такъв народ". Това обяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Ще гласуваме против кабинет", категоричен бе Борисов. "След трети избори какво ще се промени? Проявете разум, съберете се и направете нещо, така че държавата да работи нормално. Ние сме срещу Слави от два месеца. Каква е логиката да го подкрепим сега?", каза той.

"Избутаха го с 0 цяло и нещо процента да е първи – ето, заповядай, управлявай. Трябва да се поеме политическа отговорност", допълни Борисов.

"Това правителство е рожба на всички токсични партии, които направиха преврата", заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Управлението на държавата не е шоу. Това е много отговорна и експертна работа. При мен всичко беше във възход”, категоричен бе Борисов.

„На 12 юли казах, че не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителство. Планът им с Румен Радев е друг отдавна. Бойко Рашков да вилнее, колкото може. Това е планът”, каза още той.

„Вчера отново се завъртя приказката, че едва ли не аз участвам с партията си в някаква уговорка. Абе хора, вие щяхте да ме чагъркате. Аз не ви искам. Вие сте токсични. При целия тормоз върху нас – арестувани, мачкани хора. Планът е да продължи бойкорашковщината, за да може Радев и неговото правителство да действа”, посочи Борисов.

„Откъде накъде ми говорите за служебната 16-годишна джипка, при положение, че Радев се вози в схвръхскъп „Мерцедец”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Кое зло да избера – имам Бойко Рашков. Имам Слави Трифонов. Не подкрепям кабинет– остава Бойко Рашков, подкрепяме – идва Слави Трифонов. Затова, умолявам те Христо, умолявам ви – вие надробихте тази попара, вие ще я сърбате. Ако не направите правителство, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ”, категоричен бе Борисов.

"Ако някъде има спад на милиони, това е при Слави Трифонов. Той всеки ден говореше, че на референдума са го подкрепили 2,5 млн. души, а на 11 юли те станаха 600 000", каза още той.