Официално Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Това обяви лидерът на политическата партия преди минути. Той пристигна в Пловдив специално, за да обяви новината. Целият актив на формацията се събра в централата им на бул. „Марица-Север“.

Костадин Димитров е трети мандат кмет от ГЕРБ на пловдивския район “Тракия”. Роден е на 5 юни 1975 г. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Магистър е по математически науки, пише TrafficNews.bg.

Управлявал е район „Тракия“ през годините – 2011 – 2015 г., 2015 – 2019 г.. На Местните избори на  през октомври 2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60% от гласовете. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор.

Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуон-до ITF. Дългогодишен състезател по таекуон-до ITF – републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив и др.