Поставихме въпрос дали ще има ангажимент по определени политики. Дадохме пример с трима души, които получиха обществено внимание, това обяви в парламента лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира предложението от вчера трима министри от служебния кабинет да влязат в състава на новото правителство, което днес предизвика критики от "Има такъв народ" за хода на преговорите.

"Изборите ще бъдат зададени от мандатоносителя, това е тяхна отговорност", заяви още Иванов.

По думите му има обаче шанс ГЕРБ и ДПС да бъдат отдалечени от управлението и това е стратегически въпрос.

"Тласкаме страната към това да се излъчи едно управление, което може да я промени. Поставихме важни въпроси, на които вместо отговор, имаше персонални атаки", настоя Иванов.

Той беше категоричен, че от "Демократична България" не са кадрували.

"Посочихме тези три имена като пример за профила на хората, които очакваме да видим. Те се ползват с високо обществено доверие, защото атакуват корупционните схеми, свързани с ДПС. И самите колеги от ИТН са водили разговори с тези хора. Не става дума за кадруване по никакъв начин", категоричен бе Христо Иванов, след като Тошко Йорданов обвини служебния министър Асен Йорданов в кражба на интелектуален труд и настоя, че такъв човек не може да бъде български министър.

Какви игри се играят? ИТН вади кирливи ризи на служебен министър