Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени. В тях няма нищо, което да е съдържателно от гледна точка на икономика и енергетика. Има изкуствени страхове, които са разпалени от политици, правещи агитация. Това коментира премиерът Николай Денков, часове преди вотът на недоверие срещу кабинета му да бъде гласуван в парламента.

„Държавата ще подкрепи изграждането на входа на Пловдив откъм Голямоконарско шосе, за да няма задръствания всяка сутрин. Това са истинските проблеми на хората и бизнеса в Пловдив," коментира още Денков при посещението си в Пловдив днес.

Според Денков ултиматумът на Израел за евакуация на жители на Газа може да предизвика нова бежанска вълна, но към момента няма пряка заплаха за България.

„Това което се разбрахме с Мария Габриел по този повод е, че в момента, в който има група от българи, които трябва да се изведат от там, ако е безопасно за полета веднага ще бъде осигурен. Имахме среща на контратерористичната група и всичко, което беше представено и всичко беше обсъдено като краткосрочни и дългосрочни рискове. Мерките, които са необходими са взети. В момента няма нужда от вземане на по-сериозни мерки”, заяви той.

Относно напрежението с енергетиците Денков коментира, че ги е поканил и те във всеки един момент могат да отидат и да обсъдят проблемите.

„Очаквам, че когато отмине тяхната емоция, ще разберат, че ние работим за тях, а те работят срещу себе си”, каза той.

Гласуват вота на недоверие към кабинета "Денков"