Депутатът от „Демократична България” Владислав Панев очерта няколко варианта за това какво ще се случи с управлението на България.

„Има няколко сценария. Водещият и най-важният за страната е борба, битка между два модела на управление - клиентелисткото, което не иска да си тръгва и на либералната демокрация. Това е България в момента – битката между тези два модела. Най-възможно е през следващите няколко месеца да имаме правителство на малцинството, което търси подкрепа за важни законопроекти. Поне до септември, а след това – ще поживеем, ще видим", каза той пред БНР.

Радостин Василев: Депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството

Според Панев от вчерашните пресконференции на ПП и ИТН е станало ясно, че "в определени министерства промяна като че ли няма и нещата си вървят по старому и съответно има министерства, където промяната се осъществява".

По думите му ГЕРБ не е приемлив вариант за коалиране, но ако се търси подкрепа за реформи, е нормално да бъде от всички парламентарни сили.

„Не мисля, че би било отговорно поне до актуализацията на бюджета парламентът да се занимава и с вотове на недоверие. Големият тест пред парламента утре ще бъде приемането на бюджетите на първо четене", каза депутатът.

Слави Трифонов каза какво ще направи с Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев