„Според нас трябва отново да се обърнем към избирателите. В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата". Това заяви Мустафа Карадайъ пред президента Румен Радев.

Преди от Движението да влязат за консултации при държавния глава, Карадайъ коментира и отказа това да направят от „Продължаваме Промяната” и БСП.

„Неуважение към Конституцията и институциите в страната и отказ от диалог", заяви Карадайъ. 

При президента той каза, че падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.

„Последната коалиция не се основа на база ценности и политики, а на база отрицание. Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, каза Карадайъ.

„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.

„От ДПС водим последователна политика”, каза още лидерът на ДПС. Приоритетите на страната, според Движението, сега трябва да са енергийна и продоволствена сигурност и независимост.

ПП не отиде на консултации при президента