Няма политик, който да не е готов за избори, така че мен не ме плашат предсрочни избори. Въпросът е какво биха произвели. Единствената хубава новина е, че ИТН няма да влязат в следващия парламент. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

,,Надявам се да има правителство на мнозинството със 121 народни представители. Трябват ни 12 депутати и моят призив е към онези народни представители, които са готови да поведат битка с корупцията и с кризите'', допълни той.

В ИТН има много хора, които очакваха промяна, но видяха, че тя не може да се случи. Все пак има депутати в ИТН, които биха подкрепили нашите политики, подчерта Ананиев.

По думите му от ИТН искат да има "спирачки" в КПКОНПИ, но депутатът от ПП бе категоричен, че борбата с корупцията е техен основен приоритет и не могат да си позволят да правят компромиси по тази тема.

По време на интервюто Настимир Ананиев показа пред камерата документ, който потвърждава, че подалият оставка регионален министър Гроздан Караджов е поискал да бъдат отпуснати близо още 4 млрд. лева за АПИ – твърдение, което Караджов първоначално отричаше.

Тук трябва да избираш на пенсионерите ли да помогнеш, или на строителните фирми, посочи народният представител.

Ние изплатихме 656 млн. лева с решение на Народното събрание. За останалите 50% очакваме доклада на междуведомствената комисия, който вече е готов и очаквам да бъде входиран в регионалната комисия и ние да излезем със становище. Но по първоначална информация около 60-70% от договорите от проверките се разминават, т.е. законът е нарушен, защото се прави основен ремонт с договор, който е за текущ ремонт и поддръжка, разкри Ананиев.

В заключение депутатът посочи, че това е причината, поради която трябва да има работеща антикорупционна комисия, защото в момента на прокуратурата не може да се има пълно доверие.