"Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода. Ще се сетят за какво говоря. Господ не пише кой колко е дал, посочи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в отговор на благодарности от страна на храма "Св. Прокопий Варненски" за отпуснатите средства преди време.

Единствени в света не затворихме църквите, джамиите и молитвените храмове по време на пандемията благодарение на вас. В църквите имаше всичко - дезинфектанти, спазваха се мерките. А всички други страни сложиха катинарите и затвориха храмовете, каза той по време на посещението си в Шумен. Там Борисов инспектира изграждането на храм на Св. мъченик Райко Шуменски.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Вие ни помогнахте много. Винаги ще го помним. Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват, заяви владиката и добави: "Вие сте вярващ човек. Никога човек не остава без врагове".

"Едно нещо не сме направили, за да ни благодари някой", посочи бившият премиер. След Освобождението има градове, в които изобщо не е правена църква. В Габрово не беше, Кърджали. Мога да ти изброя още, добави още той.

Митрополит Йоан връчи на Бойко Борисов епархийска грамота в знак на благодарност за изключителната помощ за възстановяването на варненския храм "Св. Прокопий Варненски". "Да подкрепяме храмовете, защото те остават за векове", заяви лидерът на ГЕРБ и още веднъж благодари на митрополита, пожелавайки му здраве.