Представителите на ГЕРБ Томислав Дончев и Тома Биков дават извънреден брифинг в централата на партията. Те съобщиха, че представят "сериозни разкрития" за назначенията на служебния кабинет на Румен Радев. "

Лице с три имена Борис Давидов Михайлов е с внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението срещу него и още 6 човека е за престъпна група. Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел".

Тогава е установено, че престъпната група, в която е участвало лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име. След това новите дружества са издавали фиктивни фактури по внос на стоки за извършена дейност. Така фирмите са напомпвали фиктивно начисленото ДДС с цел данъчни измами. Групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси. По класическа схема след това фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус", каза Тома Биков.", каза Тома Биков.

„Лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", попита на свой ред бившият вицепремиер Томислав Дончев.