Депутатите избраха Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. Това стана след ожесточени дебати и на третия ден от работата на народните избраници.

Номинацията му подкрепиха 139 депутати.

ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход” издигнаха номинацията на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. Това обяви Корнелия Нинова, която обясни, че е упълномощена от мнозинството на Председателския съвет да говори от парламентарната трибуна. Припомняме, че вчера той се отказа от първоначалната си номинация.

Обрат! Номинираха Рашидов за председател на НС НА ЖИВО

"Аз лично 100% на тези години след ккато съм лил два пъти министър и шест мандата мандат ми се искаше да се отдам на внуците си. Днес се получи нещо интересно - госпожа Нинова го направи защото е национално отговорен човек. Аз ѝ казах - бих приел само ако има болшинство. Ваше задължение е колеги да се грижите за тези хора. Бъдете близо до тях и чувайте болките им. Това не е упрек но не е честно три дена да се шегуваме с хората.

Парламента не е сатиричен театър. Ние сме тук за да работим и да излезем с правилно решение. Да престанем да си ръкопляскаме да се хванем за работа. Когато има болшинство аз не съм безотговорен човек колеги. Говоря ви от сърце и честно. Това е свещена земя защото думата родина идва от думата род. Никой няма правото да ни стъпче и да ни отнеме тези блага. Затова скъпи мои приятели обещавам ви да работя за вас да съм консенсусен и да се вслушвам в думите. Намалете перченето. Не ви помага. Намалете липсата на разум", каза той.

Стоилов за избора на председател на НС: Днес е критичен ден