Министърът на спорта в оставка Радостин Василев и група народни представители от „Има такъв народ“ проговарят за политическите трусове от зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“. В момента те дават извънреден брифинг. 

С огромна тъга даваме тази пресконфренция. Подадох своята оставка като министър и не мога повече - свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи. България ми е по-важна от задкулисните лица, които владеят нашия лидер. Напускам ИТН с огромна тъга. 

"Тази партия се самоизчегърта, действията на Слави водят до изчегъртване на държавата, коментира министърът в оставка."

Мафията проби в "Има такъв народ", заяви министърът на младежта и спорта в оставка.

"Ще напусна ИТН с огромна тъга. Аз съм един учредителите. В последните 2 години вложих цялата си воля, сила, знания, умения и средства, за да изграждам структурите на тази партия, за да убеждавам хората в идеалите на партията, за да се спази това, за което гласуваха над 2 млн. българи на референдума и над 500 хиляди души през месец юли", заяви той.

Той представи проф.Николай Радулов, че сред напускащите партията и ПГ на "Има такъв народ", както и адвокат Иво Атанасов - "човекът, който направи така, че Видин да отхвърли мафията за първи път". Сред напускащите също е и инженер Георги Георгиев, който е отговарял за програмата за регионално развитие и, по думите на Василев, "е в разковничето на случващото се в държавата".

"Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията", посочи той.

И добави: "Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва".

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев. Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да се получат едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен.

"Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер", посочи той.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци. "Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

"Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого", посочи той.

"Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?", запита още министърът на спорта в оставка.

Очаквайте подробности!