Експертен коалиционен съвет се събира в Министерството на финансите, за да обсъди възможни антикризисни мерки във връзка с нивата на инфлацията в страната. Очаква се експертите от коалицията да обсъдят и плана за въвеждане на еврото у нас.

Една от инфлационните мерки, които се обсъжда през последните дни, е отстъпка от 25 стотинки или повече на литър бензин и дизел.

„От „Има такъв народ“ ще предложим намаление на ставката за хляба, плодовете и зеленчуците. Предлагаме необлагаем минимум, но все пак това трябва да го обсъдим с коалиционните партньори“, заяви Кирил Симеонов.

За пенсионерите със сигурност ще има добавка от 60 лв., която ще бъде преформулирана като “антиинфлационна добавка”. Обсъждахме и 50 лева на дете. Но нищо не е финално все още. Желанието ни е да свършим работа”, каза Кирил Симеонов. 

„Още след предишната среща имахме обединение по почти всички мерки, които обсъждахме“, посочи и Ивайло Мирчев.

Цената на природния газ до края на годината ще бъде по-ниска, отколкото беше от януари до април, каза Мирчев и допълни, че “това е нормално, след като изведнъж се спира газа с по-малко от 24 часа предизвестие, но след това цената ще падне”.

Според депутата обсъждането на мерките може да приключи още тази вечер, а те бъдат обявени в началото на следващата седмица. 

Очаквайте подробности!