47-ото Народно събрание създаде и запълни състава на постоянните си комисии.

За председател на Комисията по икономическа политика и иновации бе избран - Мартин Димитров от "Демократична България", за председател на Комисията по енергетика бе избран - Радослав Рибарски от "Продължаваме промяната", за председател на Комисията по регионална политика - Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

Комисията по външна политика ще оглави Венцислава Любенова от "Продължаваме промяната", Комисията по въпросите на ЕС ще оглави Драгомир Стойнев от "БСП за България", Комисията по отбрана - Атанас Зафиров от "БСП за България", Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред - ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

Комисията по земеделието, храните и горите ще бъде оглавена от Пламен Абровски от ИТН, Комисията по труда и социалната политика ще оглави - Искрен Ангелов, Комисията по образованието - Ирена Анастасова от БСП, Комисията по младежта и спорта - Иван Ченчев, Комисията по здравеопазване - Антон Тонев от "Продължаваме промяната", Комисията по околната среда - Манол Генов от БСП, Комисията по транспорт и съобщения - Борислав Гуцанов от БСП, Комисията по електронно управление и информационни технологии - Кирил Симеонов, Комисията по културата и медиите - Тошко Йорданов, Комисията за българите извън страната - Антоанета Цонева от "Демократична България", на Комисията по вероизповеданията - Андрей Чорбанов от ИТН, на Комисията по гражданските права - Станислав Балабанов от ИТН, а Комисията за превенция и противодействие на корупцията - Константин Бачийски.

Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането на СРС ще бъде председателствана на ротационен принцип. Такива ще бъдат Калоян Икономов от ПП, Десислава Атанасова от ГЕРБ Хамид Хамид от ДПС Филип Попов от БСП, Николай Радулов от ИТН, Иван Димитров от "Демократична България" и Николай Дренчев от "Възраждане".

Депутатите решиха най-важните комисии - тази по бюджет и финанси и тази по правни и конституционни въпроси ще оглавят съответно Любомир Каримански от ИТН и Милен Матеев от "Продължаваме промяната".