„Естествено, че България не изнася оръжия за Украйна, а за 60 други страни. Предлагам ви нещо друго. Минах през целия площад, направете опит за социология. До всеки човек, до който се докосна той ми каза -  не искаме да се изпращат оръжия в Украйна, не искам да ни въвличат във война.  Заставаме честно зад по-голямата част от  българския народ и избирателите ни, които не искат да изпращаме оръжия”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кърджали. Тя каза, че позицията не й се е променила за ситуацията в Украйна, но допълни, че иска да изчака коалиционния съвет. На него премиерът трябва да каже за разговорите в Украйна, срещата със Зеленски и това, което се видели.

Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна

Относно твърденията на уволнения шеф на „Кинтекс”, че България изпраща оръжия в Украйна чрез посредници Нинова отговори:

„ За 179 пъти ще кажа, че няма нито един договор, документ, с който изпращаме оръжия за Украйна. Ние не можем да контролираме как трети държави, на които продаваме оръжието, те какво правят с него и къде го продават. Какво искате? Да затворим военните ни комплекси и да ликвидираме и тази индустрия?”, каза Нинова.  На въпрос защо е уволнен Александър Николов като шеф на „Кинтекс” тя отговори:

„Ще ви дам отделно интервю само за него. Едва ли хората сега се вълнуват от бившия шеф на „Кинтекс”, каза вицепремиерът.

Изпълнителният директор на "Кинтекс": Давам Нинова на съд

БСП ще напусне коалицията, ако кабинетът одобри военна помощ за Украйна