Депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста срещу зеления сертификат, организиран от партия "Възраждане". Протестът бе организиран, след като депутатите приеха в сградата на Народното събрание да се влиза с валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен тест за коронавирус.

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) заяви пред медиите в парламента, че всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема. Той припомни, че партията е против зеления сертификат. ИТН обаче няма да се включи в протеста на "Възраждане", заяви Балабанов.

Междувременно проф. Андрей Чорбанов в кулоарите на НС заяви, че ИТН е лоялен член на коалицията: “Това, което се случва по света, потвърждава позицията ни, че здравния сертификат е безсмислен”, категоричен беше той. “Не значи, че ще свалим управлението, защото имаме противоречия. Ние имаме наши министри.”

Напр

Протестиращи срещу зеления сертификат блокираха движението пред парламента СНИМКИ

ежението ескалира! Протестиращи пробиват кордона, има пострадали ВИДЕО

Стоян Михалев от "Демократична България" (ДБ) подкрепя зеления сертификат и ваксинацията. Той сподели пред журналисти, че заради пандемията е загубил близки хора. Много важно е да се пазим и да не позволяваме вирусът да отнема хората от нас, коментира депутатът.

Михалев каза, че зеленият сертификат не е медицинско средство, но по думите му, е инструмент за ограничаване на разпространението на COVID-19.

 Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" е на мнение, че неговата парламентарна група подкрепя правото на хората да изразяват публично недоволството си. Той обаче посочи, че в условия на появата на нов вариант на коронавируса - "Омикрон" - това не е най-разумното. Приоритет е здравето на хората, категоричен бе той.