Горещ ще бъде първия летен ден днес. Буквално  и преносно. И докато градусите ще стигнат до цели 34, в София граждани излизат на протест, а в Народното събрание ще се дискутира вота на недоверие.

Няколко ще са протестите в София.

Националното движение „Хан Кубрат” организира мирен протест пред Народното събрание. Недоволството е срещу появилата се информация за намерения за промяна на позицията на България за Република Северна Македония и срещу инфлацията и скока на цените на горивата и електроенергията. Протестът започва в 11:00 часа в пространството между Народното събрание и катедралата „Свети Александър Невски”.

Блокираха дома на премиера Кирил Петков ВИДЕО

От 12:00 часа, отново под прозорците на властта ВМРО организира протест под надслов „Не предавай Македония”. Протестите „за” и „против” правителството в деня на обсъждането на вота на недоверие към кабинета Кирил Петков ще продължат и през деня.

В 17:00 часа пред парламента се организира и митинг на партия „Възраждане” с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори. А от 18:30 на същото място има протест в подкрепа на правителството.

Народното събрание ще обсъди на извънредно заседание поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков с мотив - провал във финансово-икономическата политика.

Подкрепа за вота изразиха опозиционните партии: "Има такъв народ", ДПС и "Възраждане".

Гласуването трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на дебатите.