Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира политическата криза в Албена. Там той участва в лятната академия Жени ГЕРБ в Албена. 180 делегатки участват в събитието.

"От всичко, което се случи вчера, мога да коментира заклинанията на партиите. Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. млв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше ИТН срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не отговарят какво става с танкера. Сложили си една маска "Борци срещу корупцията". Било продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а са български. Защото, ако имате дете, трябва да му вържете на ръчичката 40 хил. лв. за дълг", каза Борисов.

"Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без тригодишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Кризата тепърва идва. ГЕРБ - тази партия е съградена от мене. Все едно къща от гола поляна. Разширяването на ЕС - убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да хванат бика за родата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. И блокира процеса като го хвърля на парламента. Той бяха в стрес и упор и се крие за НС, защото не може нищо да придвижи, свързано въс Северна Македония", поясни Борисов.