Николина Деспотова - бивш координатор на ИТН в Пловдив, коментира във Фейсбук какво е мнението ѝ за събитията днес.

Публикуваме оригиналния текст - без редакторска намеса:

Какво виждаме в парламента днес? Грозни сцени на физически сблъсъци и още по-грозни съглашателства в ущърб на България.
Напуснах ПП "ИТН" преди месеци омезерзена, обидена и с ясното усещане, че бях употребена и използвана - не само аз, но и много други стойностни хора и доказани професионалисти.

Напуснах, когато ПП "ИТН" бяха на върха. И тогава централното им ръководство показваше именно този стил на поведение, за който говорят колегите адв. Радостин Василев, адв. Иво Атанасов и другите напуснали депутати - на пълно незачитане на човешкото достойнство, на тотално игнориране, на просташко високомерие и арогантност.

Точно Тошко Йорданов на 30.09.2021г., заедно с Виктория Василева дойдоха в Пловдив и без никакви смислени аргументи ме свалиха от поста Областен координатор на Пловдив-град. И знаете ли от кое ме заболя най-много? От пълната липса на смислени аргументи за тази смяна.

Не съм "драпала" за този пост. Отдадох близо три години от живота си, за да създадем, заедно с мои приятели и сподвижници, партийната структура в Пловдив-град и Пловдив-област. Говорих, убеждавах, увличах, спорих и отстоявах идеята, че ПП "ИТН" - това е бъдещето. Почти изоставих кантората си и практиката си като адвокат - нямах достатъчно време, трябваше да работя за идеята. Защото вярвах. Наистина. Дума не давах да се издума против Слави и партията. Карах се с близките си; игнорирах децата си. Аз бях един от тримата адвокати, заедно с адв. Иво Атанасов и Илко Стоянов, сегашния кмет на Благоевград, които се борихме със съдебната система и регистрирахме партията. И в тази борба ми помагаха мои колеги и най-близки приятели, на които сега искам да благодаря и да им се извиня. Те си знаят кои са.

Та, след всички борби, след тоталната победа /На изборите през лятото на 2021г. победихме ГЕРБ след 12 години/ в Пловдив на 30.09.21 г.дойде Тошко Йорданов и каза, пред пълна стая с хора, че и две крастави магарета да бил вързал в Пловдив, пак щял да спечели, защото Пловдив обичал Слави и едни представители на специфичен етнос не били излязли да гласуват. /Това за етноса го каза по-различно/.

Така че, разбирам Радостин и Иво. Знам, че са им казвали, че са нищо. Съчувствам им. Защото това са зрели мъже, успели в своята кариера; хора с достойнство.

Брагодаря на Бог, че ме опази от тази кал.
Но България не заслужава това, което се случва сега.
И аз продължавам да вярвам, че ние като българи заслужаваме нещо по-добро. Не знам как ще се случи, но то трябва да се случи!
И за тези, които ще попитат - защо го казваш сега, ще отговоря - казах го и преди.
Едно не мога да отрека на ПП "ИТН" - срещна ме с много хора - и със страхотни приятели, и с мерзки предатели.
За първите бих дала всичко. Вторите - те сами са се наказали.