Корнелия Нинова разкри кога и дали БСП ще се върне на масата на преговорите с ПП "Продължаваме промяната". По думите ѝ това ще се случи само когато ПП предложи друг кандидат за премиер. 

„Когато ПП предложи друг кандидат за премиер, тогава ще можем да преговаряме”, това заяви Корнелия Нинова след края на диалогът с ПП, който бе възобновен. Кирил Петков твърди, че е успял да убеди БСП, че е имал достатъчно данни от службите, за да предприеме това решение и да изгони 70 руски дипломата.

Кирил Петков е на среща с депутатите на БСП

„Господин Петков запозна БСП с целия процес за взимане на решението, кои са информирани, кои са участвали, но това не променя решението ни. Когато ПП предложи друг кандидат за премиер, тогава ще можем да преговаряме”, заяви Нинова.

„Петков каза, че днес ще обсъждат въпроса и ще си го решат сами, ние не се месим в работата на други партии, просто за нас това е неприемлива кандидатура за премиер”, категорична е тя.

Тя изтъкна, че министерският съвет не е вземал това решение, както вчера се гласува за Северна Македония и те са гласували с против.

„Ние гласувахме против и затова казахме, че научихме от медиите, което е така”, завърши тя.