Соцлидерът Корнелия Нинова изненадващо отложи заседанието на Националния съвет на партията, насрочено за утре. На него социалистите трябваше да обсъдят и одобрят коалиционното споразумение. Документът обаче не е готов, въпреки уверенията на бъдещия премиер Кирил Петков и съпартийците му, че черновата е написана и договорена късно вечерта в неделя.

"Другарки и другари, уверяваме ви, че работата по проекта на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България продължава и Националният съвет на БСП не би могъл да проведе съдържателно обсъждане на този изключително важен политически документ в окончателен вариант", пише в писмо от отдел "Деловодство" на пленума.

То е изпратено до всеки член на Националния съвет, пише dir.bg. Посочва се още, че по изтъкнатата причина свиканото от 14 часа във вторник, 7 декември, заседание на НС, се отлага. "След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Р България, ИБ на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание", се казва още в съобщението до членовете на пленума.

По-рано днес в соццентралата на "Позитано" 20 на извънредна среща с Корнелия Нинова се озоваха двамата лидери на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха забелязани да влизат веднага след консултациите при президента Румен Радев.

Не е ясно какво ги е отвело така спешно при лидерката на БСП, твърде е възможно да има проблеми при разпределението на ресорите във властта и министерските постове.

Самата Нинова пък след срещата си с президента нарече спекулации изтеклите информации, че тя ще бъде начело на министерство на държавните предприятия.