"Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването "Панорама", напротив. Искам аз да се извиня на полицаите за това, че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша". Така Корнелия Нинова всъщност се извини на полицаите за случилото се на 16-ия ден от протестите.

"По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство", допълни тя.

Припомняме, под блокада и възгласи от страна на протестиращите се оказаха председателите на двете най-големи парламентарни групи в Народното събрание, Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, на излизане от сградата на БНТ. Недоволните бяха блокирали входовете и околните улици с контейнери за смет. Целта на тези мероприятия била да не се допусне излизането от сградата на Дариткова и Нинова.

Към полунощ Нинова и Дариткова, по собствена преценка, отказали охраната от страна на полицията и решили да напуснат обществената телевизия една след друга. Тогава станали жертви на силна вербална агресия, както и хвърляне на бутилки и кенчета от бира, което наложи намеса на полицията. Една от двете била блокирана в колата си и впоследствие изведена безопасно, уточниха от СДВР.

СДВР с подробности за снощните блокади