"Възраждане“ обяви номинацията си за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов оняви, че предлагат Бойко Атанасов за председател на КПКОНПИ.

"Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправяни никакви условия. В миналото, когато е ставало въпрос за заемане на определена позиция, която би могла да влияе на преследването на корупцията, спрямо мен са поставяни условия заради които никога не съм се съгласявал да поема ангажименти", обясни Атанасов.

Бойко Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ

Той посочи, че за него е много важно да има нулева толерантност към корупцията. "Винаги съм бил безкомпромисен и не съм търпял противозаконни действия, налагане на принципи на работа. Единственото, което ще ме води в работата е да се преследва с всички законови средства всички възможни корупционни престъпления, които се преследват в КПКОНПИ".

Според Костадинов не е редно министър-председател да номинира председател на КПКОНПИ. "Да номинираш председател на комисия, която трябва да разглежда теб самия и да преследва теб самия, това не е редно. Даже беше абсолютно ненормално да ни питат бихме ли подкрепили кандидат на правителството. Бойко Рашков е много добър министър, това е оценката на "Възраждане". За нас той е единственият добър министър в това управление, но няма как да бъде предложен от същото това управление за председател на тази изключително важна комисия", смята Костадинов.