"Решихме да допълним енергийните помощи за справяне с енергийната криза с допълнителни 860 млн. лв. Така ще помогнем на всички, които спешно се нуждаят от предотварятяване на шока на високите цени", каза премиерът Кирил Петков.

"Следващата ковид вълна идва с голяма скорост. Очакваме тя да бъде в България до 2-3 седмици. Имаме три седмици, за да ускорим максимално ваксинацията. Обсъждаме възможността да съкратим срока между първа и втора доза. Искаме да насърчим хората, които са под най-голям риск да вземат здравето си в свои ръце и да отидат да се ваксинират", каза още Петков, като припомни, че пенсионерите, които се ваксинират, ще получат добавка от 75 лв.

Относно бизнеса той разясни, че: "ще финансираме със 120 млн. лв за продължаване на мярката 60 на 40, за да може да поддържаме нивата на заетост. Очакваме тези допълнителни 120 млн. лв. да подкрепят 80 000 работещи през следващите месеци".

"Другото нещо, което е много важно, е за самите пенсионери. За нивата на техните януарски пенсии мога да кажа, че ще вкараме допълнително 750 млн. лв. в тази мярка, така че нивата на пенсиите да останат там, където са – да няма намаляване на пенсиите", допълни още той.

Очаквайте подробности!