„Във вчерашния ден актуализацията на нашия бюджет не беше подкрепена. Не беше подкрепена от ГЕРБ, от ДПС, от „Възраждане” и от „Има такъв народ”.

Това заяви премиерът Кирил Петков в обръщение към нацията днес.

„Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите, защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули, защо не трябва да се намали цената на бензина, защо този пакет от два милиарда не отиде да помогне на всеки български гражданин, точно в този момент? Заради политически интриги и игрички? Това е много безотговорно”, категоричен бе Петков.

„Аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, а към България”, каза Петков.

Той посочи, че всеки такъв депутат трябва да иска стабилност и да бъдат приети „двадесетте закона, които са нужни, за да отключим парите по Плана за възстановяване и развитие”.

„От „Продължаваме промяната” не ни е страх от избори, даже напротив”, заяви Петков.

„Днес сме на вододел - от страната на корупцията, от страната на задкулисието или от страната на прозрачността и грижата за хората”, подчерта Петков.

„Искам да благодаря на нашите коалиционни партньори – БСП и „Демократична България”, че застанаха плътно зад стратегията на правителството”, каза Петков.

„Аз също вярвам, че в този парламент има хора, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако той е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само, за да успокои личното си его”, посочи Петков.

„Искам да успокоя всички граждани - аз ще продължа да работя с всичките си усилия това правителство да продължи стабилно и мисля, че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре”, заключи Петков.