Росен Плевнелиев и Соломон Паси дават пресконференция с обобщение на резултатите от разговорите в партиите, които се отзоваха на поканата им за среща.

Сформирането на контактната група беше обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Да участват в разговорите писмени откази изпратиха от „БСП за България“, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“.

Днес се проведе последната, заключителна среща между контактната група, избрана от ГЕРБ-СДС, и парламентарно представените партии. Последни при посредниците - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, влизат от ДПС. 

„Благодарим за това, че сме заедно в един честен и открит дебат. Такъв, какъвто искаме да видим в НС”. С тези думи Плевнелиев посрещна представителите на Движението за права и свободи.

„За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори, е ясен знак. В тези сложни времена отговорността ни пред българските граждани за това да се излезе от политическата криза е изключително голяма", отвърна Йордан Цонев от ДПС.