„Продължаваме промяната“ няма да предложат Кирил Петков за премиер. Това каза лидерът на „Демократична България“ Атанас Атанасов в „Тази сутрин“.

Той каза, че решението е взето на съвет късно вечерта.

Атанасов допълни, че решението ще бъде съобщено днес и ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

Съпредседателят на ДБ отказа да каже име на новия кандидат за премиер, но коментира, че е от партията.

„Ако ще се работи сериозно за създаване на нова правителство, но те може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно“, допълни Атанасов.

Той коментира, че шансовете за създаване на ново правителство нарастват. Той допълни, че до часове всичко ще стане ясно.

Президентът връчва проучвателния мандат

Дипломатическото напрежение България – Русия

„Няма нужда да има доклади на ДАНС“ – по този начин Атанас Атанасов обобщи скандала между България и Русия. Той допълни, че страната ни не може да оттегля ноти, какъвто е ултиматумът на Москва.

„Нека припомня също, че България беше обявена за вражеска държава от страна на Русия“, каза лидерът на ДБ.

Той разясни също, че Министерски съвет взима решението за отзоваване на дипломати. Подобни въпроси се обсъждат в Съвета по сигурност, който е под оперативното ръководство на премиера. Няма нужда и от писмена заповед от страна на Кирил Петков за отзоваването на дипломатите.