Димитър Стоянов, който е главен секретар на Румен Радев, публикува във Facebook  част от документ, в който пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна.

Той не публикува повече уточнения и споделя само извадка от документа: „Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“, пише главният секретар на президента Румен Радев.

 Димитър Стоянов коментира  и думите на премиера Кирил Петков пред „Гардиън“, че ако президентът назначи служебен кабинет, той ще спре „помощта“ за Украйна. Впоследствие се наложи Нинова да опровергава думите на Петков, като за пореден път обяви, че не е разрешила „нито един патрон“, пише "24 часа". 

Коментар след поста дойде от депутата от БСП Явор Божанков. По думите му секретарят на президента е „прострелял жестоко Радев”.

„Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е., документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява, се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“, отбелязва той.

 

По-рано днес министърът на отбраната Драгомир Заков заяви, че няма информация България да изнася оръжия за Украйна. Той каза, че се изпълнява решението на парламента, според което София оказва помощ на Киев само под формата на ремонт на украинска военна техника.

Радев: Петков призна, че България изнася оръжие за Украйна, той простреля Нинова ВИДЕО