Представители на партия ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев по повод започналите днес консултации с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание за конституционната процедура по съставяне на правителство.

По-рано при президента бяха представители на първите две политически сили - "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС.

Кирил Петков обявиха, че коалиционното споразумение между четирите партии в коалиция е готово, а от ГЕРБ заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция в Народното събрание.

"Това е третата ни среща за годината в този формат. Тази година българските граждани на три поредни избора дадоха своя глас за промяна. Очакванията на обществото са за редовно правителство и затова за нас са важни мненията на всяка една партия, започна президентът Румен Радев.

"Наистина минаха три избора в резултат на политическата криза в страната. Тя не настъпва за един ден. Бяхме свидетели как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Тя може да се реши с диалог между партиите и институциите", отвърна Карадайъ. Той подчерта, че ДПС не веднъж е казвало, че тази криза може да се случи и затова от движението са искали връщане на нормалността и демокрацията, и възстановяване на държавността.

"Политическата криза е факт и въпросът е как е преодоляваме. Минаха трети избори с много големи надежди и очаквания от страна на избирателите. Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени", категоричен бе той.

Очаквайте подробности!