Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов  по вече утвърдения начин - чрез Facebook, отговори на някои наболели въпроси около това жив ли е, роднините му знаят ли това, както и на въпроси за бъдещия евентуален кабинет на оглавяваната от него партия.

„В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това ми е изключително неприятно.

Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват”, заяви Слави Трифонов във видео, качено в личния му профил в социалната мрежа.

Според него "ходенето по телевизиите" изкисква огромни усилия. Трифонов отново цитира Марк Твен и посочи, че "слуховете за него са силно преувеличени". Семейството на депутата и тв водещ всеки ден поддържат връзка с него и не обръщат внимание на слуховете, посочи още той.

"Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато ние решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат опит. Василев има сериозен опит, бил е два мандата министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много свестен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет. В момента, в който го обявихме настана едно говорене, което ме изненада. Политици, визирам Христо Иванов, заяви, че само заради факта, че в това правителство тогава е имало министри на ДПС и следователно Николай Василев бил ДПС. По същата логика и Христо Иванов е ГЕРБ", сподели Трифонов.

Аз знам какво искат от ДБ - те искат постове, въпреки че твърдят обратното. Реално те искат постове. Сега твърдят, че Пламен Николов нямал опит, а преди, че Николай Василев бил с много опит и старо лице. Ако искат, да подкрепят правителството. Христо Иванов си слага по-голяма тежест от тази, която му е отредил суверена. Всеки ще си носи отговорността след време", категоричен бе Слави.

"Аз не чувам общите мотиви, които имаме с ДБ. Чувам само глупости. Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков? Излязоха. Те уж не искаха да редят кабинет и изведнъж излиза Христо Иванов и чете деклрация в парламента и предлага тези за министри. Какъв си ти, че да предлагаш? Като какъв предлагаш? Четвърта сила сила си. Отиваш на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Аз му се обадих и му казах да ми звънне, ако има някакви идеи. Преди да прочете тази декларация не ми се обади. Как така ще предлагаш? В момента за съжаление всички са срещу всички. Ние не сме симпатични на никого. На първо място всеки трябва да е отговорен пред суверена и едва тогава да са политически партии. Ние ще предложим правителство и те могат да го подкрепят или да не го подкрепят. Това си е тяхно решение", каза Трифонов.

Чуйте го: