„Смешен плач бих нарекъл всичкото това нещо. Направете си само една равносметка какво направи редовното правителство за тези два месеца. Похвалиха се с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство и това са законопроектите, които са внесени" - това заяви бившия служебен премиер Гълъб Донев след критиките, които отправи по-рано днес министър-председателят Николай Денков.

"Всичко останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело са внесени от служебното правителство”, добави бившият служебен премиер.

Министър-председателят Денков посочи на специална пресконференция, че редовното правителство отчита множество нарушения на служебната власт. Предстои те да бъдат проверени и е възможно да стигнат до прокуратурата.

Денков с остри критики към служебните кабинети ВИДЕО

Според Гълъб Донев редовният кабинет отвлича вниманието на обществото от важните теми, като например съдебната реформа и покачването на цените на горивата.

"Това не е критика. Това е отвличане на общественото внимание от актуалните теми за обществото”, каза Донев пред bTV и допълни, че ако бъдат открити нарушения би било естествено да стигнат до прокуратурата.

„Всичко това нещо и по отношение на бюджета, и по отношение на 4 млрд., които казват, че са сключени договори с пътната агенция и по отношение на HEMS, всичко това са стари проблеми, които служебното правителство реши и които всъщност са тезите, които извадиха. А те не са верни”, каза още Донев.