Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна партията на ИТН заяви, че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на "Продължаваме промяната".

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал "Има такъв народ" заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

"Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията", заяви Радостин Василев пред БНТ.

"Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае. Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого - по-добре да не хабя сили за това. Колегите от "Продължаваме Промяната" са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство - по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: "Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!". Аз съм убеден вътрешно, че от "Има такъв народ" не желаеха законопроекта за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление.", заяви още спортният министър в оставка.