Привърженици на партия "Възраждане" и на ДПС се събраха заедно на протест срещу правителството пред служебния вход на Народното събрание.

Днес през деня на бул. "Александър Дондуков" в София пристигаха и паркираха десетки автобуси от цялата страна. Част от хората, слезли от тях, твърдяха, че са дошли на екскурзия в София, а други, че са дошли на протест срещу кабинета "Петков", съобщи Би Ти Ви.

Протестиращите срещу правителството вече са се събрали от страната на служебния вход на парламента около храм-паметника "Св. Александър Невски". Чуват се скандирания "ДПС" и "Оставка".

"Хора от цяла България са тук, за да протестират и да поискат оставката на това правителство. Ние сме дошли на мирен протест", заяви кметът на Кърджали Хасан Азис, цитиран от Би Ти Ви. На въпрос дали не се притеснява от това, че привържениците на ДПС са на един протест с тези на "Възраждане", той отговори, че не вижда проблем.

Автобусите, паркирани по бул.

© Лили Тоушек

Автобусите, паркирани по бул. "Дондуков"

Малко по-късно и Делян Пеевски се присъедини към протеста, поздравявайки събралите се покрай Народното събрание хора.

Пред Министерството на спорта пък се събраха привърженици на "Има такъв народ". Те протестираха срещу т.нар. от партията предатели - петимата депутати и министъра на спорта Радостин Василев, които се отцепиха от политическата сила заради авторитарните методи на управление в нея.

ред Министерството на спорта пък се събраха привърженици на

© Велко Ангелов

Днес към 16.30 край храма "Св. Александър Невски" се проведе и протест на транспортните фирми. Те негодуват срещу поскъпването на горивата и липсата на мерки за компенсации. Представителите на бранша заявяват, че изпълнителната власт не е реагирала на исканията им, отправени още преди два месеца.

Протестът срещу високите цени на горивата се сля с протест срещу кабинета СНИМКИ

Към 18:30 площадът пред Народното събрание вече е изпълнен с хора, подкрепящи правителството, а движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.