Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи молба към управляващите да вкарат френското предложение за Северна Македония в пленарна зала. Това заяви Бойко Борисов във Фейс.бук

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - за Северна Македония и Албания и за приемането на бюджета", заяви Бойко Борисов.

Също така той разпореди на депутатите си да подкрепят бюджета.

Бойко Борисов коментира вчерашния вот на недоверие и падането на кабинета "Петков", както и темата за Северна Македония и френското предложение.

"Спрете да изличате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет", каза Борисов.

Вотът на недоверие мина не заради някой друг, а защото управленската коалиция се счупи, добави още той.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че и в протокола, който трябва да се подпише,  има неща, който трябва да бъдат уточнени, но следващите поколения щели да знаят, че България не е причина за спирането на РСМ и Албания в ЕС. "Днес е исторически ден за Европа и за света, защото има възможност и Украйна, и Молдова, и РСМ, и Албания, и Грузия, с различен статут, да влязат в Съюза и той да стане по-силен. Ние сме убедени европейци и това е най-правилното", настоя той. И се ядоса на обясненията от Кирил Петков, че задвижването на процеса няма как да стане днес. "Нека ние да сме страхливите, той смелият. Нека да влязат в парламента и дадат те предложението. нека успехът да е техен. Да ми стоят пред къщата и да ме наричат предател. Но това е най-доброто", повтори отново Борисов.

Очаквайте подробности!