Историкът и бивш депутат доц. Милен Михов е кандидатът за президент на ВМРО, а Мария Цветкова ще бъде негов вицепрезидент, съобщиха от партията. Негов вицепрезидент ще бъде журналистката Мария Цветкова.

Доц. д-р Милен Михов е преподавател по дисциплината „Нова история“ във ВТУ, като специализацията му е по темата „Македонски въпрос“. Депутат е в два парламента, зам.-председател е на ВМРО.

От партията допълват биографичната справка със следните данни: „Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“. Българската армия и българщината са в основата на неговия живот, наследени от баща му, който е бил офицер в БНА.“

Мария Цветкова е журналист с 20-годишен телевизионен опит и бивш депутат. Семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“,  посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.

Отстоява съхраняването на семейните християнски ценности, българската култура, традиции и история, образованата раждаемост и отговорното родителство, българската кауза в Македония.

Издигат Анастас Герджиков и Невяна Митева за президентските избори

Лозан Панов влиза в битката за президентския стол

И Волен Сидеров ще се кандидатира за президент

Валери Симеонов се кандидатира за президентските избори