По основните приоритети, които ние имаме, и които президентът смята за важни, нямаме разминавания. Говоря за "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП и, колкото и да е странно, по някои неща и ДПС. Това каза Тошко Йорданов след срещата на "Има такъв народ" с президента.

Нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. И ако стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет, са добри, допълни той.

Маратонът стартира: ИТН са при президента Радев за консултации ВИДЕО

Не търсим подкрепа от останалите политически партии, ще говорим на практична основа, отговорността за представяне на кабинет е наша, съставът на евентуалния МС също е наша отговорност, защото ние нямаме коалиционни партньори, ще има основни посоки, изтъкна Йорданов.

Партньор означава да сте с коалиция с някого, ние в коалиция с партии няма да влезем, ще проведем разговори и ще изложим нашите виждания кои са приоритетите пред страната, ако другите партии сметнат, че те покриват техните приоритети до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета или не, каза още председателят на ПГ на ИТН.

Очаквайте подробности!