„Има знак в отсъствието на депутати по време на гласуването на вота на недоверие към кабинета „Денков”. Демонстрацията вероятно е към лидера на БСП Корнелия Нинова (единият от основните вносители на вота). 1/3-та от депутатите от групата на ГЕРБ не се явяват, защото го считат за незначителен, за абсолютна загуба на време. Ако подходим без символика, Бойко Борисов е редови депутат, а председателката на ПГ на ГЕРБ беше там, за да гарантира, че наличните народни представители ще гарантират така, че вотът няма да мине”. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев ден след като вотът за недоверие към кабинета не мина.

Според него конституционните промени не могат да минат без участието на ДПС.

Относно местните избори Стойчев обясни, че хората в страната гласуват на местни избори изключително персонално – за хора, които познават, за свои близки. Там кампанията върви от човек на човек, каза той в ефира на Нова Нюз.

Гласуваха първия вот на недоверие. Пада ли правителството?

За кандидат-кметовете в София политологът обясни, че Антон Хекимян е по-обигран в публичното представяне. „Хората, които ще гласуват за Васил Терзиев, ще го направят от партийно пристрастие”, каза Стойчев. Според него няма победител в предизборния дебат между двамата.

Политологът отчете, че има смяна на поколенията, за младите поколения "Държавна сигурност" не е такъв проблем, както за предишните поколения. "За по-големите софиянци Вили Лилков е безспорният кандидат. Ще имаме най-шареното гласуване в София в сравнение с всички избори до сега. Хората ще гласуват за кмет от една партия, за общински съвет от друга", обясни Стойчо Стойчев.