Започна лидерската среща между представители на ГЕРБ-СДС и ръководството на ДПС.
 
"Случилото се през последния един час само показва необходимостта от цялостна правосъдна реформа", заяви в началото на срещата с ДПС Мария Габриел. 

"Първа официална среща на този етап, в която да се търси формулата за изход от политическата криза, а крайният резултат би било редно да бъде редовен кабинет", заяви Карадайъ.
 
„Профилът на кабинета трябва да е европейски, ако щете „брюкселски“. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата с номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Тежък инцидент! Пристигнаха пожарникари и медици* СНИМКИ



Той изтъкна като основен проблем, че България ужасно закъснява с оперативните програми. По думите му за периода от 2020 г. досега „една стотинка“ от заделените за България 60 млрд. лв. по европейски програми не е отишла по предназначение.

Карадайъ обяви, че приоритетите, представени от кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС се припокриват с тези неговата партия и пожела успех на мандата, който днес коалицията ще получи от президента Румен Радев.

Относно идеята за експертен кабинет Карадайъ изтъкна, че ДПС има добре подготвени експерти: „Ние от ДПС имаме самочувствието да имаме експерти от почти всички сфери на обществено-политическия живот. И то нелоши експерти. Така че, ако стигнем до ситуацията да търсим експерти за правителство, ще вземем своето отговорно поведение, с разум да решаваме и този проблем“.
 

Припомняме, че днес бе проведена и среща с БСП, като остава Борисов и Габриел да се срещнат с представителите на ИТН.

През днешния ден президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Това ще стане  в 15:00 часа.

Главният прокурор показа оставката си и я скъса ВИДЕО

Борисов с първи думи след изявлението на Гешев ВИДЕО

Срещата ГЕРБ - БСП: Нинова свиква Националния съвет на левицата ВИДЕО