Вълна от съпричастност заля социалните мрежи, след репортажа на GlasNews.bg за абсурдната история и четиримесечната битка, който води Илиян Пандов, опитващ се да прибере тялото на майка си, починала в Италия от коронавируса.

Абсурд! Починала от COVID-19 българка в Италия се оказа жива ВИДЕО

К-19 погуби българка в Италия. Оказа се "опасен товар", за да я върнат у нас

Много хора се свързаха с екипа ни, след като излъчихме материала, с молба да окажат съдействие на мъжа от Оряхово.

Facebook групата "Българките в чужбина" вече откри сметка на негово име и в момента събира пари, а и води преговори с 5 траурни агенции, за да се опитат да приберат тленните останки на Надежда Пандова, която губи битката с COVID-19 в италианската болница в градчето Сан Северо и вече близо 4 месеца тялото й стои в хладилна камера.

Една от погребалните агенции се е съгласила за 3000 евро да кремира тялото на жената и прахът й да бъде върнат в България.

Водени са и преговори с Консулството ни в Италия, за да се спре поисканата от Илиян процедура по служебно погребение на майка му.

А историята на българката е повече от трагична. 20 години Надежда, която е медицински работник, живее на Апенините и работи там като болногледачка. На 16 декември миналата година, след тежко боледуване от коронавирус, издъхва.

Оттогава насетне Илиян търси начини да я погребе, но освен проблеми с властите в Италия, такива се появяват и с институциите в България.

Вижте историята на мъжа, разказана единствено пред GlasNews.bg