След седмица Върховният съд трябва да реши дали да възобнови делото срещу Владимир Илиев от Куцина. Едноръкият музикант вече е на свобода. Той е осъден за убийството на приятеля си Йордан Йорданов. Доказателствата по случая издишат, а след седем години двама търновски криминалисти откриват истинските извършители на тежкото престъпление. 

Пред полиграф самопризнания правят вдовицата на убития Мария Илиева и съпругът й Малкъм Шейн. Двамата признават, че са извършили престъплението. Няколко дни по-късно обаче се отричат от показанията си и случаят е обявен за приключен.

След двегодишна битка от страна на екипа ни и адвокатите на Владимир, той е на крачка от свободата. След като се запозна с материалите по делото, главният прокурор Иван Гешев поиска делото да бъде възобновено и Владимир да бъде оневинен. Това е прецедент за страната ни. А, търновските прокурори, които дълго време не искаха да признаят, че са сбъркали, най-накрая се съобразиха с постановлението на висшестоящата прокуратура.

Окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов обаче отказа да прекрати наказанието на Владимир, каквото право има. Отказаха и върховните съдии, докато делото не бъде възобновено. Затова младият мъж, който досега не искаше предсрочно да бъде освободен, се реши на тази крачка т.к вече има насрочена дата за възобновяване на делото. Това ще се случи на 14 септември. Ако Владимир Илиев бъде оправдан, трябва да започне ново дело срещу истинските извършители на убийството, за което той излежаваше 12-годишна присъда.

В момента Мария и съпругът й Малкълм Райс са в Англия. Защо избягаха? И какво предстои? Кои са разследващите, които обвиниха Владимир Илиев за убийството на Йордан –Лудия? Първите дни на свобода на едноръкият музикант…

Всичко по случая, който е прецедент за страната ни. Вижте!

Владо от Куцина прегърна майка си!

Свободата на Владо е крачка към оневиняването му!

Разследване на Тина Ивайлова: Владо от Куцина скоро на свобода ВИДЕО