След поредното разследване на Нова тв за полицаи, които живеят в лукс на ръба на закона последваха уволнения и наказания. Тайната вайбър група „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу колегите ни Мартин Георгиев и Тина Ивайлова. Последваха наказания и уволнения, а също и реакции на дирекция „Вътрешна сигурност“ и МВР. Кои са хората от тайната вайбър- група? Вече ви разказахме за още близки и опасни връзки на Йордан Петков с други негови колеги.

Показахме ви и новата покупка на полицая Цветомир  Цолов- заведение в квартал „Сторгозия“, което по документи  е закупено от съпругата му, но според хората в Плевен това е само на хартия.

Заради пропуските в документите, както и състоянието на фирмата тече проверка на Дирекция „Вътрешна сигурност“. Стана ясно, че има финансови несъответствия при Цветомир Цолов и бизнеса на жена му.

Разбираме, че  два дни след разговора ни с Цолов,  плевенската прокуратура изненадващо, в лицето на зам. окръжния прокурор на Плевен Николай Пачевски, се произнася с постановление за отказ да образува наказателно производство  по жалбата  на Петър Стойков от преди седем месеца. В документа Стойков твърди,  че  катаджията Цветомир Цолов ще му отнеме заведението  по незаконен начин. Прокурор Пачевски отказа коментар за мотивите на това постановление, както и защо самият жалбоподател не е разпитан от разследващия орган.

Оказа се, че освен двете заведения в Плевен и третото,което е закупено на търг, Цолов и съпругата му  имали и още едно заведение само че в София в Студентски град. През 2016-та го купили в съдружие със съпругата на  кмета на Пордим за над 100 хиляди лева. Тя отказа коментар.

 Проверка на имотното състояние ще бъде извършена и на още един полицай Петър Найденов, който също подготвя да отвори заведение в емблематичния за Плевен парк „Кайлъка“. По документи заведението отново е на името на съпругата му.

 Петър Найденов попадна в полезрението на екипа ни, заради приятелството му с админа на тайната вайбър група –Данчо Катаджията, за който ви разказахме в поредица

Разбираме, че в тайната вайбър група освен  шеги и закачки служила и за бизнес. Имало   ценоразпис  като срещу 500 лв. месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната.

 „Ние се уведомявахме сами евентуално и си помагахме , което не виждам лошо. Във всеки един град си има такива групи …“, каза пред Нова Петър Найденов.

 Едва ли обаче във всеки един град се снимат лични данни  на хората и се публикуват в тайни групи, както се случи с екипа  ни.

 Кой е полицаят който снима личните ни карти?  Мартин Неделчев –работи в Пътна полиция-Плевен. И срещу него   има образувани проверки не само заради екипа ни. Кметът на  село Къшин води няколко дела за неправомерно съставени актове срещу него от полицай Неделчев.

 „Хора, облечени във власт и униформа са решили ,че могат да си правят своеволия на пътя точно с мен няма как да стане. Аз не съм против системата на мвр, напротив винаги съдействам , нито съм против съда и униформата, но има хора, облечени във власт и униформа , които си мислят ,че са вся и всьо и могат да си правят каквото си искат с гражданите“, каза Пламен Петков.

 Друг полицай от групата е Бойко Диков от Пътна полиция  -Долни Дъбник. От няколко месеца е разследван от Дирекция „Вътрешна сигурност“за злоупотреби с гориво.

 Кои са останалите от тайната вайбър група?  Представяме ви Полицай Петър Кирков от Плевен. От 23 години в системата на МВР. Разследван е за злоупотреба с евросредства при отварянето на фитнес център в Плевен. Има и дело за вземане на 20 евро подкуп от тираджия преди 3 години. От тогава е понижен и работи в Кнежа. Сега е квартален инспектор в село Бреница. Доста активен във вайбър групата, в която е от времето, когато е бил катаджия.

 Полицай Цветан Ганчев от Севлиево също е активен във вайбър групата. Отново е „късметлия” за номер на автомобила му – 2999. Отскоро прави лошо впечатление на своите колеги с агресивното си поведение.

 Още един активен в групата, който  редовно изнася данни за местоположението на мобилните камери. Криминалистът Людмил Здравков от Троян. Бивш катаджия. До преди година. По невнимание удря патрулка в таксиметров автомобил, спрял на знак СТОП. Има акт за това, а за награда е повишен в Районното в Троян като оперативен работник.

 За останалите от вайбър –групата вижте:

 

 Към настоящия момент се проверяват още пет Областни дирекции на МВР за участието им във въпросната Viber група. „Катаджиите“ е закрита от няколко дни. Създадена е обаче друга в Телеграм под кодовото име“Невидимите