Кои са измамниците, които лекуват коронавирус и развалят магии срещу хиляди левове?

Вече ви разказахме как цяла фамилия от варненския град Игнатиево се представят за мними ясновидци и трупат лесни пари на гърба на измамени хора. Показахме ви цялата схема на измамниците. Последваха и арести с помощта на екипа ни. Кои са хората, които развалят магии срещу хиляди левове? И взимат пари за измислени ритуали?

Десет дни преди ареста на Георги Демиров, представящ се за ходжа Адем, се срещнахме с Демиров, потърсихме „помощ“ и „работихме“ със сина му Венцислав Станчев, представящ се за ходжа Джелял. Мнимата жертва разказа история, че има проблеми с мъжа си, и разбра, че има направена „черна магия за смърт – Кованска“. И плати на няколко транша „сумички“ за разваляне на магията. Екипът ни засне и ритуала по взимането на „сумичките“ в град Игнатиево.

И след като „мнимата“ жертва разбра, че е обречена, бащата на Венцислав, представящ се за ходжа Адем, пристигна на място да развали магията ни за смърт. Освен екипа ни в къщата го посрещнаха и полицаи от Пазарджик.

Показахме ви и как приключва схемата. От кадрите ясно видяхме как Георги Демиров, или ходжа Адем, използва момента, че е сам, и заравя „магията“, която след малко уж ще открие в саксията.

Показахме ви и друга жертва на Георги Демиров - Мария Зарова от Пазарджик. Тя не получи извинение след ареста му, но разбрахме, че ще получи всичките си спестявания, които даде на ходжа Адем, за да развали магията й. Поне така обещал пред съда и прокуратурата, когато признал вината си, че ограбил Мария.

Схемата, по която тя е измамена, е същата, която ви показахме и ние. Само историята е различна.

В момента Георги Демиров е в дома си. Въпреки усилията на разследващите съдът в Пещера го освободи под гаранция. Със съдействието на Главна прокуратура обаче започна разследване срещу него и останалите членове на фамилията. Кои са семейството ходжи от град Игнатиево?

Венцислав Станчев, или ходжа Джелял, изучава занаята от малък. В момента е на 18 години. Неосъждан досега. Станка Василева - Назние ходжа. Освен че играе ролята на секретарка и взима сумичките от жертвите, „помага“ и на хората с консултации по телефона. И предава част от тънкостите на занаята на сина си.

Останалите от фамилията. Георги Демиров, или Адем ходжа, има три дъщери. Представяме ви ходжа Касандра, или Марияна. Тя е позната на българското правосъдие. Задържана е няколко пъти за джебчийство, излежавала е и присъда в затвора в Сливен. В продължение на два месеца е била обявена за издирване от МВР. В чужбина също е позната на властите. Два пъти екстрадирана от Гърция. Има и ефективни присъди в Испания и Гърция.

Друга дъщеря на Демиров е ходжа Росалинда, или Розалия. Отново позната на властите в чужбина и България за джебчийство. В схемите участва и третата му дъщеря, по-известна като Ходжа Елизабета, както и снаха му, представяща се за ходжа Дилара. Участват и братята на Демиров - ходжа Сунай и ходжа Мурат.

Преди да бъде задържан и докато разваляше магията ни, ходжа Адем през цялото време правеше консултация по телефона. Вече знаем с кого говори Демиров. С мъж от град Игнатиево. Казва се Васил и е негов братовчед.

Няма точен брой на измамените от ясновидки или ходжи, самозванци. А докато те продължават да живеят в лукс на гърба на жертвите си, не спират да измислят нови схеми. Креативни са дори и в извънредното положение, в което се намираме в момента. Като маг Златина от Русе. Тя лекува стрес и коронавирус. Наше подставено лице потърси помощ по телефона с измислена история, че се прибрал от чужбина и не се чувства добре. Веднага беше диагностициран, че е болен от коронавирус. За да направи картина, маг Златина поиска 50 лева. След като изпратихме парите, разбрахме, че нещата са сериозни. Тя поиска 980 лева, за да премахне болестта.

Коя е маг Златина? За нея разбираме от интервю, в което млада жена разказва как й помогнала да има деца. Получаваме сигнал, че тази история е измислена, а жената всъщност има деца и с маг Златина са приятелки. Ясновидката живее в огромна къща в Русе. Само че ние разбираме, че в момента е в Долни Дъбник заедно със съпруга си в къщата на брат му. Снаха й и мъжът й отрекоха това, дори не знаеха за ясновидските способности на маг Златина.

Вижте цялото разследване на GLAS.bg

МВР и прокуратурара непрекъснато предупреждават хората да се пазят от телефонни измами, свързани с COVID19. А ние ви съветваме, ако не се чувствате добре, потърсете лекарска помощ, а не ясновидки, магове и ходжи.

Разследване на GLAS.bg: Мними ходжи развалят магии за смърт и трупат лесни пари на гърба на измамени хора

Мнимият Ходжа, задържан след разследване на Glas.bg, връща парите на измамена жена

Разследване на GLAS.bg: Ясновидци лекуват коронавирус срещу хиляди левове