Въпросът „Размерът има ли значение“ е винаги актуален. Според ново проучване на сайта DrED.com, отговорът не е съвсем еднозначен и зависи от това къде живееш.

Базираното на данни от 2121 участника изследване цели да открие какъв трябва да е идеалният размер на пениса, както според жените, така и според мъжете. Първоначалните резултати сочат, че жените вярват средният размер да е 13,8 см., докато мъжете го определят на 14,1 см. (И двата пола са близо до истината – средният размер на пениса е около 13,12 см.).

Когато става въпрос за перфектния размер обаче, двата пола са единодушни, че колкото е по-голям, толкова по-добре. Жените вдигат летвата на желания от тях размер с 2 см. И така той става 15,8 см, а мъжете още повече – с 2,5 см., за да се стигне до 16,6 см., споделя Cosmopolitan.bg.

По-нататък, проучването показва и резултати за това какви са очакваните средни и идеални размери на мъжкия полов орган, според жителите в различните държави.

Оказва се, че Полша води в класацията и за двете. Поляците смятат, че средният размер на пениса е 15,7 см. - почти 2 см. повече от изчисленията във всички останали държави.

Заедно със САЩ, Австрия и Италия, Полша има най-високи стандарти за това колко трябва да е голям идеалният пенис – около 17 см.

Англичаните, от друга страна, са далеч по-скромни. Според тях средната дължина е едва 12,4 см., а перфектната – 14,2 см.