Федералният съд на Австралия отложи разглеждането на жалбата на Новак Джокович, който оспори решението на властите на страната да анулират визата му за втори път и да го депортират.

Малко след полунощ стартира изслушването на двете страни след повторно отменената виза на тенисиста. След 5 часа, в които адвокатите на световния номер 1 и на министъра по миграционните въпроси Алекс Хоук излагаха доводите си, тримата съдии от Федералния съд се оттеглиха, за да вземат решение. 

Засега не е ясен точен час, в който съдът ще се събере отново, за да съобщи дали сърбинът ще трябва да бъде депортиран или не. Очаква се това да стане до края на днешния ден у нас. 

На самолета и в Сърбия! Ноле си събира багажа – депортират го

Съдиите „ще прекарат следобеда и вероятно част от вечерта в разглеждане на аргументите, които са били представени на съда“.

„Надяваме се, че по-късно, следобед, ще можем да информираме страните в каква посока предлагаме да се движат“, каза още той.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви два дни преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус. На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

Очаквайте подробности!

Снимка: Reuters

Сръбският фокусник: Ноле извади отнякъде и дипломатически паспорт

Джокович призна: Невярна ми е ковид декларацията! Какво следва сега?