Националният отбор на България завърши квалификационния си цикъл за UEFA EURO 2024 с второ престижно равенство. Този път водените от Илиан Илиев национали не позволиха на Сърбия да ни победи в Лесковац и направихме 2:2 като гост.

„Лъвовете“ дори стигнаха до обрат от 0:1, след като Милош Велкович откри резултата на „Дубочица“ в 16-ата минута, ала голове на Георги Русев и Кирил Десподов през втората част обърнаха резултата в наша полза. За наше огромно съжаление, устремът на сърбите се оказа достатъчен те да стигнат до изравнителен гол и в 82-ата минута Сърджан Бабич изравни резултата пред заелите своите места над 8000 деца. Това бе така, тъй като сърбите бяха наказани от УЕФА поради провинения на феновете им по време на квалифкацията с Черна гора.

Иначе, сърбите се класирана на континенталната надпревара с този резултат и финишираха зад лидера Унгария, като това им е първо класиране от 2000-а година на Европейско първенство. „Трикольорите“ обаче в рамките на три дни направиха две равенства от 2:2 срещу именно първите два отбора в групата ни и със сигурност Илиан Илиев и щабът му донесоха нужната свежест в играта на България.

Сега за нашите предстоят две приятелски срещи през март 2024-а година.

На стадиона в Лесковац за срещата има изключително височайше присътвие, като местата в ложите си заеха президентът на Република Сърбия - Александър Вучич, както и шефът на УЕФА - Александър Чеферин, съобщи gong.bg. Двамата откриха чисто нов стадион четвърта категория в Лозница в неделния ден, след което дойдоха до Лесковац да гледат на живо мача между двата отбора.