Шампионът от 2016 година и номер 4 в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София. В първия си мач от надпреварата испанецът победи Матю Ебдън (Австралия) с 3:6, 6:3, 6:2 за 1:50 часа.

Австралиецът започна с ранен пробив и поведе с 3:0, но Агут успя да изравни. Ебдън стигна до нов пробив в осмия гейм и при свой сервис приключи първия сет. Испанецът подобри играта си в следващата част. Той взе подаването на съперника си за 5:3 и без проблеми изравни резултата. В третия сет Агут доминираше, поведе с 5:1 след два пробива и спокойно приключи двубоя.

На четвъртфиналите Роберто Баутиста Агут ще играе срещу победителя от двубоя между Яник Маден (Германия) и Мартон Фучович (Унгария).

"Страхотно е да се върна тук в София. Това е едно прекрасно място за игра на тенис. Днес беше много труден мач, той играеше много бързо, сервираше добре, а на мен ми трябваше време да свикна с централния корт, но се радвам, че успях да победя. Чувствам се добре тук, чувствам подкрепата на публиката. Надявам се да спечеля още мачове", каза Агут след двубоя в интервюто на корта.