Днес, в зала "Рубин" в хотел "Рамада" в София, ще бъдат обявени имената на най-добрите баскетболисти и баскетболистки на България за 2018 г. Церемонията е започне в 19 ч. За трета поредна година БФБаскетбол ще организира Баскетболната вечер, която събира най-отличилитe се в спорта през изминалата година.

И тази година организаторите обещават изненади и емоционални моменти. Ще бъдат почетени заслужили ветерани и доайени. Своите годишни награди ще връчат и от BGO Software Аматьорска лига. От Националната баскетболна лига пък ще огласят тази вечер поредния Любимец на феновете на играта FanManager.

За първи път в 10-годишната си вече история от Лигата ще връчат награда и на Най-прогресиращия млад играч в първенството. И тази година бяха излъчени и най-добър съдия и треньор в България. БФБаскетбол ще обяви и младоците, които ще получат приза Изгряваща звезда на българския баскетбол. Миналата година с такива бяха отличени Гергана Иванова и Иван Алипиев.

Треньор Номер 1, както и най-добрите играчи при мъжете и жените отово бяха избрани след анкета. В нея освен журналистите, които отразяват баскетбол у нас, се включиха треньори и капитани на отборите в НБЛ, А група, мъже и А група, жени.